4 Ocak 2010 Pazartesi

GÜLDEN GOURMET'E DEVAM

GÜLDEN GOURMET'teyiz.
Bugün Ne yiyelim…?
Menüden yemek mi seçelim, yoksa Şef bize henüz menüye koyulmamış yeni bir yemeğini mi tattırsın diye? Şefe sorduk,
Şef Cem,
-Bu gün size balık yapayım, dedi.

Önce bir tepsiye 30-40cm lik bir balığa 1 kilo kaya tuzu, iki yumurta akı, birkaç damla da su ile karıştırarak tuzu sıvama kıvamına getirdi.
Temizlenmiş Balığı, (özellikle kabuğu soyulmayacak,.. ) tuzun içine yatırdı. Her tarafını iyice kapattı. Hiç açık yeri kalmadı. Sürdü fırına…350 derecede 45 dakikaka bekletilecek, tuz kızaracak, balık lime, lime olacak.
-Bunun adı ne ? dedim,
-Balık Tuzda, Tuz Fırında, dedi.


Yanında ne yiyelim diye sorduk,
-Cem’in Yeşilliği’ni tavsiye etti. Cem’in Yeşilliği geldi önümüze…

Kıvırcık Marol, Yeşil soğan, Nane, Maydanoz, Kırmızı taze kızartma biberi, (acı sevenler yeşil acı biber doğraya bilirmiş) Domates, Peyaz Peynir, Avagarner, Yarım parmak büyüklüğünde doğranmış, Tavuk haşlanmış, kızartılıp, üzerine serpilmiş. Üzerine biraz Süt Mısır taneleri ekilmiş. Sirke- zeytinyagı, tuz dilediğiniz kadar.
Sirkesi yıllanmış üzüm sirkesimiş, şarap gibi…Zeytin yağı da Gülden Gurmet ürünüymüş. Geniş bir tabağa koyularak masaya servis yapıldı. Hekes oradan istediği kadar tabağına alıyordu.


Balığın üstüne bir tatlı ister. Ne tatlısı alalım ?

Şef,
-Cem’in Şeftali Tatlısı’nı tavsiye etti. Meyveli hafif, harika bir tatlı imiş.

Bunun da tarifini verdi, ben de size anlatayım. Gerçi bunu bilmeyen azdır, ama gene de bilginizin tazelenmesi için göz gezdirebilirsiniz.
Marketten aldığı konserve Şeftalileri dörde bölüyor. (Konserve’nin şurubu içinde.)
20 gram şeker
60 gram un
3 yumurta
45 gram Tereyağı (Trabzon Tereyağı Öönerilir..)
Önce unla şekeri karıştırıyor, daha sonra yumurtaları kırıyor, tekrar karıştırıyor. Un la malzeme iyice kıvam alıyor. Sonra şeftalileri döküp gene karıştırıyor. Bir tavada yağın yarısını eritip şeftalilerin üzerine döküyor, karıştırmaya devam ediyor. Daha sonra az ısınmış tavaya şeftalileri simetrik şekilde diziyor, kalan yağı ilave ediyor, ocakta bir süre tutuyor. Tavanın kenarlarındaki yağlar kaynamaya başlayınca, ocaktan alıyor, 250 derecedeki fırına sürüyor, 30-35 dakika bekletip çıkarıyor.
Meyveli hafif, harika bir tatlı olmuştu Cem’in Şeftali Tatlısı
Siz de yapıp, Afiyetle yiyebilirsiniz…


BİR YENİLİK YAPMAK İSTER MİSİNİZ?

Size CEMİN KAHVALTI KASESİNİ öneririm…

Marketlerde satılan Mısır Gevreği’ni alıyorsunuz.
Bir yemek kasesine,
Bir avuç mısır gevreği,
Bir mevsim meyvesi….Nar olabilir, kokulu kara üzüm olabilir, muz olabilir veya başka bir meyve,
Bir dilim Sarı Kavun,
Bir dilim kırmızı kavun, Bunu Türkiyede bulmak mümkün mü bilmiyorum…
Kasenin içindeki malzemeyi örtecek kadar Yoğurt,
Bunları iyice karıştırıp, afiyetle kaşıklıyorsunuz…
Yanında limonlu Cincır Çayı güzel gidiyor…
Hem Pratik, hem besleyici hem iştah açıcı…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder