25 Mart 2010 Perşembe

RUHUN ŞİFASI

DUA




Dua zihinsel, ve duygusal bir yogunlaşma halidir. Ruhun şifasıdır. İnsan içinden gelerek ve isteyerek duaya yönelip, ellerini semaya kaldırdığında evrene pozitif bir enerji yayar. Bu olumlu enerji hali, dua edenin Allah karşısındaki acziyetinin idraki yönündedir. Küçükten büyüğe bir münacaat, bir yakarış halidir.


Mevla’mız, "Eğer sizin duanız olmazsa ne işe yararsınız ?" diye soruyor.

Gene Mevlamız" "Bana duâ edip kullukta bulunun ki, size karşılığını vereyim..."(Mü'min Suresi 60)diyor.


Rabbimizin katında DUA yaptığın kadar kul, kabul edildiği kadar sevgilisin.

"Dua Ediyorum (Fakat) Kabul Edilmiyor!?" Deme...
Duaların Kabul Olmayışının 10 Sebebi
Bir zamanlar Basra vilayetinin halkı İbrahim Ethem hazretlarine müracaat ederek dualarının kabul olmadığından şikayet etmişler.
Halbuki Cenab-ı Hakkın duaların kabul olunacağına dair vaadi vardır, deyince İbrahim Ethem hazretleri buyurmus ki:
-Sizin on şeyden dolayı kalpleriniz ölmüştür.
1:Allaha inandığınız halde emirlerine uymuyorsanız.
2:Kuran okuduğunuz halde Kuran ile amel etmiyorsanız.
3:Rasulullahı seviyoruz, dediğiniz halde de sünnet-i Rasulullaha uymuyorsanız.
4:şeytana uyuyorsanız .
5:Cenneti istiyor ama girmeye layık amel işlemiyorsanız.
6:Cehnnemden koruyor, velakin onun ateşinden hiç de kaçınmıyorsanız.
7:Ölüm haktır deyip, ölüm için bir hazırlık Yapmıyorsanız.
8:Insanların ayıplarıyla meşgul oluyor, kendi ayıplarınızı terk etmiyorsanız.
9:Allahın nimetlerini yiyor, fakat o nimetlere karşılık şükretmiyorsanız.
10:Ölülerinizi defnederken, ölümden hiç ibret almıyorsanız.
Sizin dualarınız nasıl kabul olunur.




Allahım beni af eyle, her derdimi def eyle, rızkımızı bol eyle, kabrimi nur eyle, sual meleklerinin cevabına muktedir eyle.

Evvelim Allah, ahirim Allah, kalbimde beytullah Lailahe illallah Muhammedün Resullullah. “Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhû ve rasûlühü” diyerek
çene kapatmak nasip eyle Yarabbi. AMÎN

İnsanlar; bazen kolaylarına gittiği için, , bazen çaresiz kaldıkları için, çoğu kere de inandıkları için Dualardan medet ummuşlardır. Birçok işin, birçok hastalığın, birçok zorluğun üstesinden gelmek için dualar okunur. Allah hepsini dergah ı İzzetinde kabul buyursun. Ben örnek olması bakımından birkaç dua yazacağım.



*Büyük zatlar, bir kimse dua ettiği zaman "Yâ Vehhâb" dese o kimsenin duasını Allahu teala kabul eder, demişlerdir.

*Arabalara binerken okunan DUA. Tamamiyle Hakkın iradesine teslim olunduğunu ve O'ndan başka sığınalacak hiçbir varlığın bulunmadığını belirtmek için okunur. Zira Resulullah (s.a.v) Efendimiz her ne zaman deveye binse bu duayı okurlardı
"Bismillahi, sübhanellezi sahhara lenâ hâzâ vemâ künnâ lehu mukrinin ve inna ilâ Rabbinâ lemünkalibün."

*Belirli bir saatte uyanmak isteyen kimse,
Kevser sûresini üç defa ve Allah'a güvenle okuyup yatarsa, istediği saatte uyanır.
"İnnâa e'taynâakel kevser. Fesalli li rabbike ven har. İnne şâanieke hüvel ebter"

*Evden Çıkarken Okunacak Dua "Bismillahi tevekkeltü alallah, velâ havle velâ kuvvete illâ billah."
(Allah'ım ismiyle, Allah'a tevekkül ettim. Kuvvet ve ibadet ve taat yapmak ancak Allah'ın yardımıyladır.)

*
Bir kimse bir şeyi kaybetse, bir parça kağıt üzerine "Ya Hakk" lafzını yazsa ve geceleyin o kağıdı eli üzerine koyup gökyüzüne baksa o zayi eylediği şeyi Allah'ın izniyle bulur.

*
Servet isteme Duası: "Allahumme inna nes'elüke-lhüdâ vettukâ vel-afafe vel-ğına"
(Allah'ım, Senden hidayet, takva, iffet ve helal yoldan servet isterim.) (11)

*Üzüntü Ve Tasa Halindeyken: "Ya Hayyu ya Kayyum, birahmetike estagisu.
Ey diri olan, ey Kayyum olan Rabbim rahmetin adina yardimını talep ediyorum."

14 Mart 2010 Pazar

ŞİFALI BESİNLERİMİZ

BAL VE TARÇIN

Bal gibi bir şifa kaynağı, Tarçın gibi tıbbın asırlarca ilaç yapımında kullandığı bir baharatla karıştırıldığı zaman ortaya yeni bir Mucize çıkmıştır. Bu mucizeyi bilenler kullanmaya devam ediyorlardır. Bilmeyenlerin öğrenmeleri için bu naçiz araştırmayı yapıp, blogumuza koyduk. Böylece herkes öğrenecek ve bol bol kullanacaktır.

Bal; tadı, rengi, kokusu, kıvamı kendine özel ve çok güzel bir şifa kaynağıdır.
Arıların çiçek ve meyve tomurcuklarından alarak yuttulkları nektarın (meyve özü), arıların bal midesi denilen organlarında kimyasal değişime uğrayarak oluşan ve kovandaki petek hücrelerine yerleştirilen çok faydalı bir besindir. Kovandaki hücrelere yerleştirilen ve üzeri mumdan bir kapakla örtülen bal arılarca sağlanan özel havalandırma sayesinde bildiğimiz tat ve kıvama gelir.

Bal üretimi çok büyük bir çaba gerektirir. Örneğin yarım kg bal amak için 900 bin arının bir gün boyunca çalışması gerekir. Toplanan bu nektarın ise ancak bir kısmı bala çevrilebilir. Çiçeklerdeki nektardan elde edilen balın şeker miktarı getirilen nektarın şeker bileşimlerine bağlıdır. Bal sıradışı bir etkiye maruz kalmadıkça asla bozulmaz. Zaman faktöründen etkilenmez.

Balın ilk akla gelen özelliği tatlı olmasıdır. Bunun sebebi balın içindeki şekerdir. Balın içerisinde Üzüm şekeri, sakroz ve meyve şekeri bulunmaktadır. Bundan başka Balın %17 ‘si su geri kalan % 7'lik bölümü ise demir, sodyum, kükürt, magnezyum, fosfor, polen, manganez, alüminyum, gümüş, albumin, dekstril, azot, protein asitlerinden ve çinko, bakır , iyot gibi hormonlardan dan oluşur. Balın kalitesini bu karışım belirler. Bugünün tıp ilmi, balın tatlı olmasına karşın doğru dozlarda alındığında şeker hastaları için bile tehlikeli olmadığını kabul etmektedir

Cenab ı Hak arı dediğimiz o küçücük sineği yaratyor, ona İnsan sağlığını koruyan oldukça besleyici bir gıda olan ‘Bal ’ yapma görevini veriyor. Tüm evreni insanın kullanımına arz eden Yaratıcımız, bu yetmiyormuş gibi bir de sağlığını düzenleyen şifalı gıdalar, besinler ve bitkiler yaratmış, organize etmiştir. Dolayısıyla bal insan vücudunun en yüksek derecede ve en hızlı biçimde faydalanacağı şekilde yaratılmış bir gıdadır. Ilık su ile karıştırılan bal birkaç dakika içinde vücuda enerji vemeğe başlar..

Tarçının adı hakkında bazı benzetmeler vardır. Tarçına Dâr-ı çînî' denirdi.
'dâr' farsçada 'ağaç' anlamına gelmektedir. Çîn' tarçının ithal edildiği ülke;
Birleştirirsek, tarçın = Çin Ağacı ,, yahut Dar i Çin

Tarçın, Defnegiller familyasındandır.Tropikal bölgelerin bitkisidir. Bir çok türü olan hoş kokulu ağaç ya da ağaççıkların kabuklarından, meyve ve dallarından elde edilir.
Tarçın baharat olmasının yanı sıra çeşni ve koku vermesi için bazı yemek, tatlı ve şaraplara katılır. Ağacın meyvesinden elde edilen tarçın esansı, parfüm endüstrisinde kullanılır.

Tarçın özellikle sütlü tatlılarda kullanılırsa sütteki zararlı bakterileri yok eder. Bal ve limonla karıştırılıp yenirse boğaz yanmasına iyi gelir. Tarçın esansı gıda ve parfümeri sektöründe koku verici olarak kullanılır.

1) Zengin kalsiyum,magnesyum,lif ve demir kaynağıdır.
2) Son yıllarda yapılan çalısmalarda kan şekerini düşürücü etkisi saptanmıştır.(özellikle 2.tip diabet hastalarında)
3) LDL kolestrolü düşürür,(günde yarım çay kaşığı alınması halinde)
4) Koli bakterilerinin vücuda yayılmasını önler,
5) Soğukalgınlığı,grip ve nezleye iyi gelir,(bal veya limonla alındıgında)
6) Mide rahatsızlıklarına iyi gelir,hazımı kolaylaştırır,kusmayı önleyici bir etkiye sahiptir.
7) Eklem yangısı (arthritis)ağrılarına iyi gelir.(yarım çay kaşığı tarçını bir yemek kaşığı balla karıştırarak her sabah kahvaltından önce veridiğinde bir hafta içinde ağrılarda önemli bir azalma,bir ay içinde de ağrısız yürüme)
8) Tarçının koklamak hafızayı canlandırıcı bir etki yapar.
9) Yiyeceklere eklendiği zaman,yiyeceklerin bozulmasını ve bakterilerinin büyümesini önleyen doğal bir gıda koruyucusudur.

Kanada da yayımlanan ünlü Weekly World News dergisinin 17 Ocak 1995 tarihli sayısında batılı araştırmacılar tarafından bal ve tarçınla tedavi edilen hastalıkların listesini yayınlamıştır.

Bir kısım Balı 2 kısım ılık su içerisine koyup üzerine bir çay kaşığı toz Tarçın ilave ederek bir krem elde edilir. Bununla ARTRİT (İltihaplı Romatizma) ağrılarına ve vücudun başka ağrıyan yerlerine masaj yapılır. 1-2 dakika içerisinde ağrının azaldığını göreceksiniz.

Artritli hastalar,bir bardak sıcak su içerisinde 2 kaşık Bal ve bir çay kaşığı toz Tarçını eritip sabah ,akşam alabilirler. Eğer düzenli olarak alırlarsa Kronik Artriti olan hastalar bile tedavi olabilirler.

Kopenhag Üniversitesinde yapılan bir araştırmada ;kahvaltıdan önce bir yemek kaşığı bal ve ½ çay kaşığı toz tarçını alan 200 hastadan 73 ü bir hafta içerisinde şifa bulmuşlar, geri kalan yürüyemeyen ve hareket edemiyen hastalar da bir ay içerisinde şifa bulmuşlardır.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ

Hergün kullanılan bal ve tarçın bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve vücudu bakteri ve virus saldırılarına karşı korur.

Balın düzenli kullanılması, akyuvarlar içerisindeki, bakteriler ve viruslerle savaşan, korpuskülleri de kuvvetlendirir.

DİŞ AĞRISI

Bir kaşık toz tarçın ve 5 tatlı kaşığı bal karışımı ağrıyan dişe tatbil edilir. Ağrı kesilene kadar günde üç defa tatbik edilir.

HAZIMSIZLIK VE GRİP

Toz tarçın 2 kaşık bal üzerine serpilip yemekten önce alındığında asit oluşumunu ve hazımsızlığı önler. İspanya da yapılan bir araştırmada bal içerisindeki bir maddenin grip mikroplarını öldürdüğü ve hastaları gripten koruduğu saptanmıştır.

İDRAR KESESİ ENFEKSİYONLARI

İki kaşık toz tarçın, bir tatlı kaşığı bal, ılık su içerisinde eritilip içilir. İdrar kesesindeki mikroorganizmalar üzerinde etkilidir.

KANSER

Japonya ve Avustralya da yapılan bir araştırmada, mide ve kemik kanserleri üzerinde başarılı olunmuştur. Bu tür kanserlere yakalanan hastalar günde bir kaşık bal ve bir kaşık tarçını bir ay süreyle günde üç defa almalıdırlar.


KALP HASTALIKLARI

Bal ve tarçınla bir karışım yap ve bunu her sabah kahvaltıda reçel veya marmelat yerine ekmek üzerine sür. Bu uygulama arterlerdeki kolesterolleri eriterek hastaları kalp krizinden korur. Bu uygulama ile, daha önce kalp krizi geçirmiş kişiler, ikinci krizden kilometrelerce uzakta olacaklardır.

Bu uygulamayı düzenli olarak yapan kişilerde solunum güçlüğü ortadan kalkacak ve kalp atışları kuvvetlenecektir.

KISIRLIK

Eski Yunan ve Ayurvedikler Balı, yıllardır, erkeklerin spermalarını kuvvetlendirmek için kullanmışlardır.

Eğer kudretsiz bir erkek düzenli olarak uyumadan önce 2 kaşık bal yerse problemleri çözülecektir.

Çin,Japon ve uzakdoğu ülkelerinde ,gebe kalamıyan ve uterusunu kuvvetlendirmek isteyen kadınlar asırlardır toz Tarçın kullanmaktadırlar

Gebe kalamayan kadınlar bir tutam toz Tarçın ve yarım tatlı kaşığı balı gün boyunca bir bir sakız üzerine koyup çiğnediklerinde tükürükle karışarak yavaş yavaş emilerek etkili olmaktadır.

KOLESTEROL

İki kaşık bal, üç tatlı kaşığı toz tarçın,450 gr. demlenmiş çay içerisinde eritilerek içildiğinde kan kolesterol seviyesi 2 saat içerisinde % 10 düşecektir. Artrit hastalarına tavsiye edilen kür de günde 3 defa kolesterol hastaları i,çin uygulanabilir.

Adı geçen dergideki bilgilere göre günlük gıda ile alınan bal bile kolesterolün düşmesine yardımcı olabilir.

MİDE AĞRILARI

Bal ve tarçın kürlerinin, mide ağrıları için olduğu kadar mide ülserleri için de yararlı olduğu saptanmıştır.

GAZ

Hindistan ve Japonyada yapılan araştırmalar Bal ve Tarçının midedeki gazı giderdiğini göstermiştir.

SAÇ DÖKÜLMESİ

Saçı dökülenlerle tepesi açılanlar sıcak zeytinyağı içerisine bir kaşık bal,bir tatlı kaşığı toz Tarçın ilacesiyle elde edilen krem banyodan önce başa sürülür ve taklaşık 15 dakika bekledikten sonra yıkanır.

5 dakikalık bir uygulama dahi etkili olabilir.

SİVİLCELER VE DERİ

3 kısım bal, 1 kısım Tarçın ile bir krem yapılır. Bu krem uykudan önce sivilceler üzerine sürülür. Sabahleyin ılık su ile yıkanır.

Eğer 2 hafta süreyle her gün uygulanırsa sivilceleri kökünden çıkarır.

Egzama,mantar ve diğer deri enfeksiyonlarında eşit miktardaki Bal ve Tarçın karışımı uygulanır.

SOĞUK ALGINLIĞI

Bir kaşık ılıtılmış Bal,1/4 tatlı kaşığı toz tarçın günde üç defa yenir.

Bu uygulama birçok kronik öksürük,soğuk algınlığı ve sinüslerin temizlenmesi için de geçerlidir.

YAŞLILIK

Bal ve tarçınla hazırlanan çay,düzenli alındığında yaşlılık harabiyetini önler.

4 kaşık bal,1 kaşık toz Tarçın , 3 bardak su içerisinde kaynatılarak bir içecek hazırlanır. Günde 3-4 defa ¼ bardak miktarında içilir. Deriyi diri,taze ve yumşak tutar, yıpranmasını durdurur.

YORGUNLUK

Araştırmayı yapan Dr.Milton, bir bardak su içerisinde ½ kaşık bal ve biraz toz tarçının hergün kuşluk vakti ve vücut direncinin düşmeye başladığı takriben saat 15.00 te alındığında bir hafta içerisinde canlılığın arttığını tesbit etmiştir.

ZAYIFLAMA

Bir bardak su içerisine eşit miktarda bal ve tarçın konup kaynatılır. Hergün kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına ve yatmadan önce içilir.

Düzenli uygulanırsa kilo verilir.

Ayrıca bu karışım düzenli olarak içildiğinde, yüksek kalorili diyet alınsa bile, vücutta yağın birikmesine engel olur.

10 Mart 2010 Çarşamba

ŞİFALI İÇECEKLERİMİZ

Ç A Y

Anadolu insanının Milli içeceğidir. Evlerde kahvehane ve iş yerlerinde dostların birbirlerini ağırlama aracıdır.
Kahvelerde duvarlara asılı şu beyt'e çokca rastlanır:

Gönül ne çay ister ne çay hane,
Gönül sohbet ister çay bahane

Çay bahanesinin ayrıca şifa vesilesi olduğunu bilmeyenlerimiz de vardır. Çay ve diğer şifalı içeceklerimizi uzun uzun anlatmayacağım. Önemine inandığım; çaylarla ilgili kısa kısa bilgiler vermğe çalışacağım. Vereceğim bilgiler daha çok uzman görüşleri olacaktır. Bu nedenle önemli birer döküman oluşturacaktır.

Hangi bitki çayı neye yararlı?

Prof.Dr. Erdem Yeşilada ‘Bitki çayıyla tedavi olmaz, bazı şeylere yardımcı olur’ diyerek bitkilerin özelliklerini şöyle sıralıyor:

Ihlamur: Soğuk algınlığını geçiremezsin ama iltihap giderici özelliği var ve şikayetleri azaltır. Hazırlama: Hafifçe kaynattıktan sonra 10 dakika kadar demleyin.
Doğru zaman: Gün içinde 2-3 çay fincanı.
Papatya: Sakinleştiriyor. Hazırlama: Üzerine kaynar su döküp 10 dakika demlenmeye bırakın. Doğru zaman: Gün içinde 2-3 çay fincanı, ancak gece tercih edilirse daha yararlı olur.
Melissa (Oğul otu)Hazırlama: Üzerine kaynar su döküp 10 dakika demlenmeye bırakın.
Doğru zaman: Gün içinde de içilebilir ama gevşetici özelliklerinden dolayı gece yatmadan önce alınması daha. faydalıdır. Günde 2-3 çay fincanı.
Güzelliğe etkisi: Saçın güçlenmesine yardım eder, strese bağlı olarak ortaya çıkan saç ve cilt problemlerine karşı oldukça etkilidir.
Sağlığa etkisi: Tansiyon düşürücü, sinir sistemini dengeleyici, yatıştırıcı, uyku getirici, gaz söktürücü, terletici ve antiseptik etkilere sahip
Sarı Kanton Çayı: Hazırlama: Üzerine kaynar su dökerek 5-10 dakika kadar demleyin.
Doğru zaman: Gün içinde tok karnına 1-2 çay fincanı.Yasemin: Etkisi yok, keyif çayı.
Zencefil: İltihap giderici. Safra söktürür, hazmı kolaylaştırır. Safra taşı olanlarda ve safra kesesi olmayanlarda ağrı yapar. Hamileler günde en fazla bir bardak içebilir.
Isırgan: Isırgan, birçok rahatsızlığa iyi gelen ve bol miktarda yetişen bir ottur. Mide, bağırsak, böbrek, romatizma ve gut hastalıklarına iyi gelir. Ayrıc idrar yolları taşları ve özellikle kansere karşı günde 3-4 fincan ısırganotu çayı çok yararlıdır. Isırgan çayını hazırlamak için kişi başına bir tatlı kaşığı kuru veya bir avuç taze ısırganotu yeterlidir. Hazırlama: Üzerine kaynar su dökerek 10 dakika kadar demleyin.
Doğru zaman: Gün içinde 1-2 çay fincanı.
Kuşburnu Çayı Hazırlama: Suda 5 dakika kaynatın.
Doğru zaman: Gün içerisinde tok karnına 2-3 çay fincanı.
İdrar söktürücü özellikleri vardır. İdrar söktürücü özellikleri vardır. Sivilce ve egzamaların iyileşmesine yardımcı olur. Hemoroid, enfeksiyon, soğuk algınlığı, yüksek kolesterol, varis, dolaşım bozukluklarına ve yorgunluğa karşı oldukça etkilidir.
Tarçın çayı: Şeker düşürücü etkiye sahip.
Nane çayı: Tıbbi nane sindirimi kolaylaştırır.
Kekik Çayı Kekik çok güçlü bir antiseptik olarak biliniyor..
Adaçayı: Kızılderililerin kutsal bitkisi sayılan adaçayı, Akdeniz yöresinde bol bol yetişir. Antibiyotik ilaç görevi gören adaçayı diş eti rahatsızlıklarında ve boğaz ağrılarında çok yararlıdır. Sinir bozukluğu, baş dönmesi, titremeye iyi gelir ve menopoz döneminde karşılaşılan terlemeyi durdurur. Özellikle boğaz ve ağız içi iltihaplarında günde birkaç defa adaçayıyla hazırlanıp soğutulmuş çayla gargara yapın, iyi geldiğini göreceksiniz.
Hazırlanışı : Kaynar su döküp 2-3 dk bekletin.
Kullanışı: Uyarıcı özelliklerinden dolayı sabah ve öğlen 2-3 çay fincanı.


Form çayları gerçekten zayıflatıyor mu?

Bu sorunun yanıtını yine Prof. Dr. Erdem Yeşilada veriyor: ‘Form çaylarına güvenmem. Vücuttaki sıvıyı attırmaya yarar. Kadınlar tonlarca krem alıyor antiaging için sonra zayıflama çayıyla vücuttaki suyu atıyor. Dibi delik bir havuzu doldurmaya çalışmak gibi bir şey. Kimse içmemeli. 7-8 günden fazla bağırsak yumuşatıcı kullanılmaz çünkü kolon kanserine davetiye çıkarabilir. Bu çaylar da böyle bir tehlikeye sahip.’

Çayı süt ilave ederek mi içmeli yoksa limonla mı?

Prof. Dr. Erdem Yeşilada kesinlikle uyarıyor: ‘Sütle çay içilmez.’ Neden? ‘Sütlü çay hazmı en zor besinlerden biridir. Sütte protein, çaydaki içindeki maddelerle birleştiğinde protein kompleksi meydana getiriyor’ diyor. Yeşilada çayı limonla içmenin zararı olmadığını söylüyor.

Peki günde kaç bardak çay içmek ideal?
Orta demde 10 bardak çay içebilirsiniz. Ama daha fazlası kabızlık yapar.

Mucize Çay…YEŞİL ÇAY

Dr. Lesley A. Mitscher ‘‘Yeşil Çay Kitabı’’ adlı çalışmasında ‘‘Uzakdoğu Paradoksu’’ ile yeşil çay arasında bağlantı kuruyor. Çin ve Japonya’da büyük ölçüde sigara tüketildiğine ancak kalp damar hastalıklarının yaygın olmadığına değiniyor. Mitscher, ‘‘Yapılan araştırmalara göre bunun nedenini yeşil çaya bağlıyorlar. Yeşil Çay kolesterol ve yağ değerlerini iyileştiriyor, tansiyonu düzenliyor ve damar sertliğini önlüyor…’’ diyor. Ayrıca ABD’de yapılan Hücre Biyolojisi Kongresi’nde de Purdue Üniversitesi’nden araştırmacı Dorothy Moore ve D. James Morre ve yeşil çayın kanser hücrelerinin oluşmasını önlediğini ve kanserli hücreleri öldürdüğünü bilimsel olarak açıklamışlar. İki araştırmacı yeşil çayın yapraklarında bulunan EGCg adlı bileşimin özellikle göğüs, prostat ve kalın bağırsak kanserini önlediğini kaydederek günde dört bardak yeşil çay içenlerin korunduklarını belirtmişler.
Bileşim: Kafein (%1-4), tanen (%10-25), enzimler ve uçucu yağ taşımaktadır. Tohumlarında sabit yağ (%23-29) ve saponinler
Etki ve Kullanış:

*Yeşil çay HDL (iyi kolesterol) seviyesini yükseltirken, LDL (kötü kolesterol) seviyesini düşürür.
*kolesterol dengesinin kurulmasına yardımcı olabilir.
*İçerdiği EGCg sayesinde, yağların vücutta depolanmadan atılmasına, vermenize yardım eder.
*Bağırsaklardaki faydalı bakterilerin çoğalmasını sağlar sindirim sistemine yardımcı olur.
*Antioksidan ve yaşlanma etkilerini geciktirici anti-aging özelliğe sahiptir.
*Sigara kullanımının toksik etkisini azaltıcı etkisi vardır.
*Kanser riskini azaltabilir.
*İçeriğindeki EGCg sayesinde, kanser hücrelerinin gelişmesini önleyici etkiye sahiptir.
*Yeşil çay tümörleri küçültebilir.
*Ağız kokusunun önlenmesine yardımcı olur.
*Kan damarlarını güçlendirir.
*Kan şekerinin düşürülmesine yardım eder.
*Alzheimer ve Parkinson’ a karşı önleyici etkisi vardır.
*Anti enflamatuar ve hücre yenileyici özelliği vardır.
*Artero-skleroz (Damar sertliği) riskini azaltabilir.
*Damar sertliğine karşı koruyucu ve kılcal damarları büzerek ödem oluşmasını önleyici etkisi vardır.
*Migreni hafifletici etkisi vardır.
*Virüslere karşı vücut direncini arttırmaktadır.
*Bağışıklık sistemini güçlendirir.
*Sürekli kullanımı, romatizma hastalığının tedavisinde fayda sağlar. Eklem romatizmasına iyi gelir.

Nasıl içilir ? - 2 gram yeşil çay 200 ml (normal su bardağı) bir bardak içersine konulup üzeri kaynar su ile doldurulur. Bardağın ağzı bir kapak ile kapatılıp 5 dakika beklenir ve daha sonra içilir. Ayni çay üzerine üç, dört kez kaynar su ilave edilerek gün boyu içime devam edilir. - Tatlandırmadan içilmesi tavsiye olunur.