19 Ağustos 2010 Perşembe

BEKLENMEDİK MUTLULUK

ŞİLİ'DE ATATÜRK'ÜN HEYKELİ
Oğlum M.Cem Güney Amerikada Şili’ye gitmişti. Orada ATATÜRK’ün heykelini görmüş. “Atatürk’ün heykelini Taaaaa dünyanın bir ucu olan Şili de buldum…artik sirtim yere gelmez...” diyor.
"Türkiye Cumhuriyeti' nin kurucusu, vatanının fedakar ve sadık hizmetkarı, benzeri olmayan kahraman...insanlık idealinin canlı timsali... Bütün hayatını Türk Milletine vakfetmiş, milletine kendi ruhunun ateşini vermiştir. Hatırası milletinin ruhunu ateşli tutan sönmez bir meşale olarak yaşamaktadır" sözleri yazılı...imiş
Ben de Amerikada, CHCAGO’da bir kuyumcunun vitrininde “Ay yıldızın içinde Atatürk figürü bulunan kolya” gördüm. Çok heyecanlandım. İnsan beklemediği ve hiç ilgisi olmayan bir yerde önemli bir şey gördüğü zaman nasıl hayrete düşer, nasıl mutlu olur? Ben de öyle oldum. İçeri girdim, sordum. Kuyumcu çok düzgün bir Türkçe ile,
-İstanbul'da doğdum, orada büyüdüm, orada okudum, oradan geldim…dedi. Bir Ermedi Türk vatandaşı olduğunu söyledi.
Oğlum da Şili de Atatürkün Heykelini görünce, nasıl mutlu olduğunu "artik sırtım yere gelmez..." diyerek ifade ediyor.

2 yorum:

  1. 8,288 mil / 13,338 km : Kus ucusu Turkiye ile Sili nin arasindaki mesafe... Tabi ben guney amerikada yasadigim icin sadece 5 saatlik bir ucus dan sonra Silinin baskenti Santiago ya vardik.

    Ilk izlenimim tabiki Soguk oldu hava sicakligi sabahin o saatlerinde yaklasik 5 derece civarinda idi. Tabi bizim ulkemizdede soguk var ama bu denli soguk Agustos ayinda olunca biraz sasirtiyor tabi. Yuce rabbim insani oyle guzel yaratmis ki herseye alisiyor bizde bir iki gun sonra alistik bu soguga.

    ikinci izlenimim ise sehrin bir amerika birlesik devletleri gibi cok duzgun olusu idi. Sehircilik her yerde var ama Sili deki bu duzgunluk sadece sehircilik degil insanlarin birbirlerine saygisi, kurallara uyumu gibi insanlarin duzgunlugu idi.

    Ucuncu izlenimim; ulkemden bu kadar uzun zaman uzakta olunca hersey bir hasret oluyor insana. Sili de 4 mevsim varligindan dolayi Turkiyede yetisen hemen hemen hersey ordada var. Bende bol bol hasret kadigim tatlari yiyerek hasret giderdim.

    Sili de 300 civarinda Turk yasiyor. Bunlarin 150 si baskent Santiago da digerleri de diger iki buyuk sehrinde.

    Amerikanin Newsweek dergisine gore dunyanin en iyi ulkeleri listesinde Sili 30. sirada (ne yazikki Turkiye de 52. sirada)

    Evet babamada dedigim gibi birde Ataturkun heykelini gorunce herseyin uzerine tuz biber oldu ve artik sirtim yere gelmiz dedim... Alla bilir gerci ama belki birgun Sili dede yasamak nasip olur?

    YanıtlaSil
  2. Nureddin bey sizinle konuşmak istiyorum lütfen numaranızı yazın
    serimzade@yahoo.com.tr

    YanıtlaSil